Nastavitve piškotkov
slo    cro    rs    ba
telefon 01 589 63 30   pošta prodaja@bent.si    facebook youtube
Kako čistiti
Produkti
list Kako čistiti

Kako očistiti določen madež?

Kako očistiti določeno površino?

Glede na tip nečistoče je potrebno izbrati pravi postopek, ki pa ne sme poškodovati površine, ki jo čistimo. Pri čiščenju nastopajo štirje dejavniki, ki sestavljajo celoto, da določen madež očistimo. Lahko je enega dejavnika več in je zato drugih manj, odvisno s čim razpolagamo.

Čas čiščenja. Po domače: dlje kot čistimo, bolj bo čisto. Ker pa so časi čiščenja kratki in so povezani z najvišjimi stroški, se trudimo ta dejavnik zmanjšati s pomočjo boljših ostalih dejavnikov:

Temperatura čiščenja: Nekatere nečistoče lažje očistimo s spremembo temperature (olja in masti, žvečilni gumiji,…). Temperaturo čiščenja lahko nastavimo z določenim postopkom strojnega ali ročnega čiščenja.

Čistila: Z boljšimi čistili lažje očistimo nečistočo. Pri izbiri čistila moramo biti pozorni, da to ne poškoduje površine.

Mehanika: mehanika pri čiščenju je lahko od drgnjenja s krpo, ribanja s ščetko, abrazivnega odstranjevanja, nekatere nečistoče lahko s površine celo odrežemo.

 

Z upoštevanjem

-specifik objekta, ki ga čistite

- morebitnih omejitev glede dejavnikov čiščenja,

-tipa nečistoče

-materiala površine

vam svetujemo kater postopek čiščenja uporabiti in na podlagi tega tudi ustrezna čistila, stroje, oziroma pripomočke za ročno čiščenje.

 

 

Če imate vprašanje, kako določeno zadevo očistiti, nam jih lahko posredujete na prodaja@bent.si in naši strokovnjaki se bodo potrudili, da vam poiščejo rešitev.

 
Copyright 2016 | BENT excellent d.o.o. | Powered by I.T. tim d.o.o.