Nastavitve piškotkov
slo    cro    rs    ba
telefon 01 589 63 30   pošta prodaja@bent.si    facebook youtube
Kako čistiti
Produkti
list PVC - temeljno čiščenje

 

Pvc talna obloga je z vidika odstranjevanja starih premazov in nečistoč zelo odporna na agresivna odstranjevalna čistila. Lugi za odstranjevanje imajo običajno ph 11,8 do 13,6.

Preizkušena sredstva za ostranjevanje premazov s PVCja so solex, strip forte in power strip grundreiniger.

Odstranjevanja se je najbolje lotiti z enoplošnim strojem za brušenje, naprimer Wirbel ali še bolje Schwamborn.

Na ploščo stroja se namesti ustrezen filc, ki se med seboj razlikujejo po barvi, bela predstavlja filc za poliranje, rjav filc pa je primeren za grobo odstranjevanja debelih slojev nesnage s tal.

Zelen filc je priporočiv odstranjevanje za standardne talne obloge iz PVCja. Po odstranjevanju je potrebno tla dobro nevtralizirati z vodo ali razstopino kisove esence.

Predno se preizkusimo v tehnikah dobrega premazovanja se je potrebno prepričati, da so tla povsem suha in dobro nevtralizirana. Sušenje pvc tal traja običajno 30 – 60 min, odvisno od vlage v zraku, kar lahko pospešimo,

če tla obrišemo s suho vpojno krpo. Izbrati je potrebno primeren premaz, odvisno od namembnosti tal. Za hodnike se je izkazal Trigomat, medtem ko se za športne dvorane največ uporablja anti slip sporthalenpolish.

Poleg premaza potrebujete talno brisalo in prevleko King za nanašanje premaza, saj se s tem premaz ne zasuši na prevleki, temveč se v celoti nanese na tla.

Primerno je začeti s čisto sprano in dobro ožeto krpo, ki na začetku ne vpije preveč premaza in je tako nanašanje najenakomernejše. Premaz nanašamo s križnimi gibi brisala.

V praksi se uporablja dvo ali troslojno mazanje tal. Časovni intervali med posameznimi sloji so v dobrih pogojih med 15 do 30 min. Zadnji sloj premaza naj se pred polno obremenitvijo suši vsaj 24 ur

Za zaključek vam želimo uspešno čiščenje in mirno roko pri premazovanju pvc tal, ki so tako uspešno zaščitena pred pretiranimi obremenitvami.

Tla bodo tako dolgo ostala funkcionalna in v ponos uporabnikom.

 
Copyright 2016 | BENT excellent d.o.o. | Powered by I.T. tim d.o.o.