Nastavitve piškotkov
slo    cro    rs    ba
telefon 01 589 63 30   pošta prodaja@bent.si    facebook youtube
Kako čistiti
Produkti
list Pometalni stroji

Odpadlo jesensko listje je za Bentove pometalne stroje pravo veselje.

Če je površina prevelika za eno metlo? Na voljo imate dve izbiri:delajte dlje ali pa si oskrbite pometalni stroj, primeren velikosti površin.

Če razmišljate o kakovostnem stroju, je sedaj prava priložnost za vaš nakup! Stroji so nemške proizvodnje in se uporabljajo največ za industrijsko čiščenje, so maksimalno učinkoviti in robustni.

Za vse naše stroje nudimo lastni servis.

Pometalni stroji so lahko ročni na potisk ali z lastnim motorjem, lahko pa tudi volanski s sedežem, primerni za zelo velike površine.Med manjšimi pometlanimi stroji je na voljo cela vrsta različnih modelov in znamk, le nekateri proizvajalci pa imajo potrebno znanje tudi za izdelavo večjih volanskih strojev.

 

 

 

Ste vedeli, da pometalni stroj tudi sesa?

Prah, ki se dviguje ob pometnaju, sesalna turbina posesa in ga zadrži v filtru. Filter mora biti seveda velik, če ga primerjamo s filtrom sesalnika.

V rezervoar sesalnika posesate do deset litrov nečistoč. V pometalni stroj z enim pometanje pometete tudi 100 litrov nečistoč. Zato mora imeti že manjši pometalni stroj filter v velikosti vsaj en kvadratni meter.

Takšna površina se lahko zagotovi le z rebrasto,o ali cilindričnimi filtri, saj je širina stroja 50 centimetrov naprej.

Zakaj ne morem izprazniti rezervoarja ?

Če pometamo pesek, ki je težji od vode, je zbiralnik umazanije zelo težak. Poln 50 - litrski rezervoar lahko tehta tudi 100 kilogramov. Zato mora imeti stroj zbiralnik v dveh prekatih, da lahko ipzraznite vsakega posebej. Zbiralnik mora biti zasnovan tako, da se ga enostavno odklopi in ima ročaj za dvigovanje in prenos, hkrati pa mora tesniti, ko je stroj v funkciji.

Ali lahko s takšnimi stroji pometamo tudi znotraj?

Pometate lahko zunanje in notranje prostore. Za zunaj predlagamo stroj na bencinski pogon, za znotraj se uporabljajo akumulatorski stroji. S setom za pometanje tekstilnih tlakov ohranite čistočo tudi znotraj dvoran, sejmskih prostorov in hodnikov. Sistem vsebuje zaščitni del stranske ščetke, dodatno zaščito za filter in avtomatsko zaustavitev ščetk ob ustavitvi stroja, saj bi v nasportnem primeru lahko prišlo do poškodb tekstilnega tlaka. Ker ima stroj delovno širino od 60 do 85 centimetrov, je lahko dvorana velika 200 kvadratnih metrov, očiščena v manj kot 5 minutah.

Smeti pri nas so prevelike!

Stroji imajo okoli glavne ščetke obrobno gumo, ki zatesni delovno povšrino, da je odsesavanje najbolj učinkovito. Večji odpadki ne gredo pod gumo, zato ima stroj spredaj loputo (flap), ki jo med delom s pritiskom na gumb odprem, da poberemo večje smeti, nato pa jo zopet zapremo. V primeru še večjih smeti jih vržemo v zabojnik. ki se zelo hitro in enostavno odpre.

Zakaj imajo pometalni stroji ščetko na desni strani?

Pometalni stroji imajo vedno dve ščetki. Velika, centralna ščetka je skrita pod strojem in se je od zunaj ne vidi. Široka je skoraj toliko kot stroj in ima glavno funkcijo pometanja, saj smeti dvigne s al in jih spravi v rezervoar. Pri tem ji pomaga sesalna turbina. Stranska ščetka, ki jo vidite, je pomembna za pobiranje smeti ob robnikih in pred ovirami oziroma policami, smeti prestavi v delovno območje glavne ščetke in jih nato pobere. Stranska ščetka dvigne več prahu, zato se v prašnih območjih uporablja le glavna ščetka., pri katerih prah odsesa turbina. Nudimo vam od ročnih, samohodnih do volanskih pometalnih strojev, poleg tega pa nudimo tudi druge stroje in opremo za čiščenje, ter profesionalna čistilna sredstva.

Na vsa vaša vprašanja bomo v BENT-u z veseljem odgovorili. Za več informacij pokličite na telefonsko številko (01) 589 63 30 in posebej za vas bomo izvedli BREZPLAČNO predstavitev na vaši lokaciji in vas ob brezplačni dostavi poučili o delovanju.

 
Copyright 2016 | BENT excellent d.o.o. | Powered by I.T. tim d.o.o.