Kaj lahko zahtevamo od delodajalca? Ali je bolj pomembno čistiti ali razkuževati?

Danes ima čistoča in razkuževanje površin veliko večji pomen kot prejšnja leta. Pred epidemijo nismo posvečali posebne pozornosti razkuževanju površin in prostorov, sedaj pa je to postala naša stalnica.

Slediti moramo priporočilom, kar pa ni vedno najenostavnejše. Z namenom, da bo vaše okolje čisto, predvsem pa varno pred okužbami, smo v Bentu poiskali rešitve, ki so dostopne vsakomur za enostavno, hitro in učinkovito čiščenje in razkuževanje. Razkuževanje samo po sebi je pomembno, vendar je zato ključnega pomena tudi vzdrževanje čistoče v objektih, kjer delamo ali živimo. S čiščenjem ne ohranjamo le čistoče površin, temveč tudi odstranimo hranila za mikroorganizme. Kako to narediti najenostavneje in učinkovito?
Delodajalec mora zagotavljati nivo čistoče, ki je ustrezen za delo in je v skladu z oceno tvegaja za posamezno podjetje.


Učinkovito čiščenje brez prenosa mikroorganizmov

S strojnim čiščenjem so tla bistveno bolje očiščena, ker stroj tla poriba s ščetko, kar je bistveno bolj učinkovito kot ročno čiščenje. Prednost strojnega čiščenja je tudi, da umazano vodo za seboj posesa, s tem na tleh ni več umazanije, tla pa so po čiščenju takoj spet pohodna. Posesano umazano vodo shranjuje v ločenem rezervoarju tako, da ves čas riba s čisto vodo, s čemer je zmanjšana možnost prenosa umazanije in okužb iz ene površine na drugo. Pri strojnem čiščenju je pomembna prava koncentracija čistila, trdota ščetke, moč ribanja, sesalna moč ter velikost rezervoarjev. Za več informacij so vam na voljo strokovnjaki podjetja Bent excellent, ki na podlagi bogatih izkušenj za vas izberejo optimalen stroj s katerim boste čistočo v objektu dvignili na višji nivo.


Strojno razkuževanje talnih površin s stroji z antibakterijkimi rezervoarji


Učinkovito čiščenje zgornjih površin

 

Za čiščenje zgornjih površin, ki niso dostopne s strojem, predlagamo antibakterijske krpe. Tukaj imamo dve možnosti:

-krpe, ki omejujejo razvoj mikroorganizmov v sami krpi. Pri teh je pomembno, da so krpe primarno namenjene čiščenju in iz površine odstranijo nečistoče, ki so vir hranil za mikroorganizme. Ta hranila se nato zadržujejo v krpi, ki pa je narejena iz posebnih vlaken, ki zavirajo razvoj mikroorganizmov. Ne glede na to, še vedno predlagamo, da krpo po uporabi operete in naprej čistite s čisto krpo.

-krpe, ki so testirane, kolikšen procent virusov in mikroorganizmov odstranijo iz površine. Pri tem je pomembno, vedeti, da so ti testi narejeni na čistih površinah in ne na umazanih površinah. testira se, koliko mikroorganizmov ostane na površini po brisanju s krpo z vodo. V kolikor poleg vode uporabljamo še razkužilo, se ta procent še poveča, tako da na površini ostane še manj nevarnosti. Te krpe lahko uporabljamo tudi za čiščenje z uporabo usteznega čistila.

Hitro razkuževanje površin z manjšo porabo razkužila

Razkuževanje površin je lahko precej zamudno in drago, če želimo učinkovito razkužiti vse površine. Za hitrejše razkuževanje, vam v Bentu svetujemo elektrostatični razkuževalnik, ki razkužilo pretvori v elektrostatično meglico. Zaradi nabitih delcev razkužila se le to v tankem sloju oprime na vse površine, doseže tudi najbolj skrite kotičke. S tem prihranite do 65% razkužila. Hkrati je ta način razkuževanja izjemno hiter, saj nam ni treba razkužila ročno nanašati na površine ampak le s pritiskom na gumb v nekaj trenutkih razkužimo celotno površino.


Gre za hitro in enostavno razkuževanje prostorov, kjer z elektrostatičnim razkužilnikom lahko velike prostore brez napora ter brisanja učinkovito razkužite že v nekaj minutah. Ko razpršimo razkužilo, ki ima elektrostatični naboj, bo razkužilo iz vseh strani zajelo celotno površino v enakomerne sloju. Posledično se bo pri tem postopku porabilo tudi manj razkužila za enak prostor. Klasična dezinfekcijska sredstva na osnovi alkohola so eksplozivna in niso primerna za uporabo v elektrostatičnem razkužilniku, zato predlagamo, da se za primerno sredstvo posvetujete s predstavnikom podjetja Bent.

Je vaš razkužilnik skladen z zakonodajo?

Danes ni dovolj, da imate ob vhodu razkužilnik. Ob razkužilniku morate imeti tudi navodila za razkuževanje in informacije o lastnostih razkužila, ki ga uporabljate. V podjetju Bent vsem svojim strankam nudimo brezplačen najem razkužilnikov, hkrati pa poskrbijo za ustrezno spremno dokumentacijo. 


V akciji do prodaje zalog vam nudimo brezplačni razkužilnik ob nakupu 2x5L razkužila za roke.


Strojno razkuževanje površin

Oglejte si še kratek video, na katerem si lahko ogledate kako izgleda razkuževanje površin z elektrostatičnim razkužilnikom - hitro in enostavno.


Zahtevano je ustrezno razkuževanje rok ob vstopu v prostor, delodajalec pa mora za obstoj podjetja zagotoviti tudi ustrezen nivo čistoče in razkuževanja površin.Produkti