Čistoča v prehrambeni industriji

V prehrambni industriji je čistoča izrednega pomena. Poleg skrbi za čistočo, morate paziti tudi na izbor pripomočkov za čiščenje, ki lahko pridejo v stik s hrano.

Oprema za čiščenje mora zagotavljati, da v hrano ne pridejo deli opreme, na primer barva, ščetine ščetk, rja iz opreme za čiščenje.

                                                         

Za pripomočke za čiščenje površin, ki so v stiku s hrano priporočamo ščetke, ki so zakovičene z nerjavečimi zakovicami in zalite, da zagotovite da se v hrani ne najde ščetina ščetke ali rja. 

Za zagotavljanje čiščenja po sistemu HACCP, ponujamo večbarvne sisteme čiščenja, da se tveganja področno omeji.

Zaradi sestavin prisotnih v prehrambni industriji, na primer beljakovine, škrob je potrebno paziti na reakcije teh s čistili, na primer prekomerno penjenje, zamašitev čistilnih poti, drseča tla. Zato je potrebno izbrati ustrezno čistilo, kot tudi morebiten dodatni produkt, ki zmanjšuje reaktivnost čistila z določeno sestavino. 

Naša čistila za prehrambno industrijo so certificirana s strani Robert Koch Instituta v Nemčiji. Inštitut je centralna zvezna inštitucija odgovorna za kontrolo bolezni in preventivo in je s tem centralna referenca za tako aplikativne raziskave in sektor javnega zdravstva.

»The Robert Koch Institute (RKI) is the central federal institution responsible for disease control and prevention and is therefore the central federal reference institution for both applied and response-orientated research as well as for the Public Health Sector.« Vir: http://www.rki.de/EN/Content/Institute/institute_node.html

Predlagamo vam, da se pred izdelavo načrta čiščenja posvetujete s ponudnikom čistil in opreme za čiščenje, saj boste lahko tako že na začetku optimizirali postopke in stroške čistilnih sredstev.