Ročna omela in čopiči
V vsakem prehrambenem obratu, profesionalni kuhinji in živilski industriji ne gre brez uporabe ročnih omel, ščetk in čopičev.
ZAKAJ IZBRATI PRIPOMOČKE ZA ŽIVILSKO INDUSTRIJO VIKAN?: Na voljo je veliko različnih ščetk in čopičev Vikan, ki se uporabljajo za pripravo hrane, čiščenje pultov in strojev.
PREDNOSTI UPORABE ROČNIH OMEL, ŠČETK IN ČOPIČEV VIKAN:
IZBIRA USTREZNEGA ROČNEGA OMELA IN ROČNE ŠČETKE: Pri izbiri ročnih omel in ščetk upoštevajte:
TRDOTO ŠČETKE: -mehke ščetke: so primerne za odstranjevanje prahu, moke, sladkorja v prahu
-mehke ščetke z razcepljenimi ščetinami: primerne za čiščenje zelo občutljivih površin, kot so steklo, inox, pleksisteklo
-srednje trde ščetke: primerne za čiščenje posode
-trde ščetke: primerne za odstranjevanje ostankov iz pakirnih strojev
-zelo trde ščetke: primerne za ribanje miz, rezalnih desk, veder, velikih skled in opreme, kjer je potrebno očistiti kote in vogale.
RAZLIČNE ROČAJE ŠČETK IN ROČNIH KRTAČ:
UPORABO ŠČETKE:
UPORABA ČOPIČEV:
Če ste v dilemi, katero ščetko ali čopič izbrati pošljite mail z vprašanji na prodaja@bent.si
ZAKAJ IZBRATI PRIPOMOČKE ZA ŽIVILSKO INDUSTRIJO VIKAN?: Na voljo je veliko različnih ščetk in čopičev Vikan, ki se uporabljajo za pripravo hrane, čiščenje pultov in strojev.
PREDNOSTI UPORABE ROČNIH OMEL, ŠČETK IN ČOPIČEV VIKAN:
- | enostavno čiščenje |
- | hitro sušenje |
- | narejeni iz trpežnih materialov |
- | odporni na čistilna sredstva |
- | odporni na avtoklav pri 121°C |
- | primerna za stik z živili |
- | primerna za pranje v pomivalnem stroju |
TRDOTO ŠČETKE: -mehke ščetke: so primerne za odstranjevanje prahu, moke, sladkorja v prahu
-mehke ščetke z razcepljenimi ščetinami: primerne za čiščenje zelo občutljivih površin, kot so steklo, inox, pleksisteklo
-srednje trde ščetke: primerne za čiščenje posode
-trde ščetke: primerne za odstranjevanje ostankov iz pakirnih strojev
-zelo trde ščetke: primerne za ribanje miz, rezalnih desk, veder, velikih skled in opreme, kjer je potrebno očistiti kote in vogale.
RAZLIČNE ROČAJE ŠČETK IN ROČNIH KRTAČ:
- | Okroglo držalo preprečuje stik rok čistilca s površino, delavec lahko uporabi dodaten pritisk rok na površino za boljši učinek čiščenja |
- | Dolg ročaj ščetke omogoča, da dosežete težko dostopna mesta. Primeren za čiščenje na daleč, npr. čiščenje naprav in strojev, globoka vedra, zabojniki. |
- | Brez držala |
- | Kratek ročaj omogoča čiščenje proizvodnih linij, tekočih trakov, strojev, pultov za pripravo hrane. |
- | Ščetka za posodo (majhne in ozke, srednja trdota) |
- | Ročna ščetka mehka (za odstranjevanje finega prahu, moke, sladkorja v prahu) |
- | Ozka ščetka zelo trda (čiščenje tesnil, tekočih trakov) |
- | Ščetke odporne na vročino (odstranjevanje ostankov iz žara in vročih površin, trde, narejene iz polipropilena, poliestra in inoxa) |
- | Čopiči se pogosto uporabljajo za premazovanje slaščic, kruha in ostalih živilskih proizvodov. |