V živilski industriji brez uporabe številnih pripomočkov za pripravo in predelavo hrane ne gre. Z izbiro ustreznih pripomočkov kot so vedra, zajemalke, mešalke, vile, lopate in smetišnice, si lahko zelo olajšamo delo in prihranimo čas in denar.
BREZ VEDER NE GRE – VEDRA SO VSEPOVSOD: Povsod so vedra in majhne posode vseh vrst različnih velikosti in oblik, ki so na voljo za široko paleto različnih uporab, predvsem pa za namene, ki vključujejo:
• | Shranjevanje suhih ali mokrih sestavin |
• | Majhne naloge čiščenja s kemično raztopino in krtačo, krpo ali blazinico |
• | Skladiščenje/odmerjanje kemikalij, ki jih je treba namestiti na varno mesto |
• | Namakanje čistilnih orodij ali majhnih rezervnih delov, kot so spojke ali strgala |
• | Ločevanje alergenov |
• | Zbiranje odpadkov |
• | Zbiranje steklenih odpadkov |
• | Za umivanje rok |
VARNOST IN PREDNOST UPORABE VEDER VIKAN: Vsak prehrambeni obrat uporablja vedra, zato se pogosto pojavi vprašanje so vedra dovolj varnaza uporabo pri proizvodnji hrane in pijače ali za doziranje kemije?
Navadna običajna vedra so pogosto premalo vzdržljiva, ali pa pride do prenosa umazanije in navzkrižne kontaminacije. Z vedri Vikan namenjeni uporabi v prehrambeni industriji lahko izkoristite:
• | Barvno kodiranje (različne barve za različne surovine, določite uporabo vedra) |
• | Narejeni iz kvalitetnih materialov (dlje časa vzdržljivi, prihranek denarja) |
• | Odporni na visoke temperature do 121°C (primerni za avtoklave) |
• | Ergonomska oblika |