Čiščenje poslovnih prostorov

V času ko je zelo velik poudarek na dobrih poslovnih rezultatih, porabimo veliko časa in energije, da jih kolikor je to mogoče dosežemo. Čistim in prijetnim prostorom se tako namenja vse več pozornosti.

Osnovno vzdrževanje poslovnih prostorov je najučinkoviteje izvajati s suhim globinskim sesalnikom z globinsko ščetko, ki ima za osnovni pribor tudi osnovno ščetko na kolesih za trde tlake, ker z njim najlaže obvladamo čistočo na tekstilni in vodoobstojni talni oblogi.

Enviro dry nam omogoča čiščenje madežev in osveževanje tekstilne talne obloge, po končanem čiščenja pa takojšno uporabo tal brez sušenja in nepotrebnega čakanja na uporabo prostora. V prostorih, kjer so položena PVC, keramična ali tla iz gume je za čiščenje poleg sesalnika za suho sesanje, najenostavneje uporabljati brisalo za vlažno brisanje tal. Za lažje, hitrejše in kvalitetno brisanje je priporočljivo uporabljati čistilo za nego tal in ohranjanje leska, za keramiko pa čistilo z alkoholnim učinkom, ki omogoča hitro sušenje tal brez nepotrebnih lis, ki nastajajo ob uporabi trde vode za čiščenje. Orodje za čiščenje je najpogosteje manjši čistilni voziček opremljen z vedri za pomivanje tal ter brisanje zgornjih površin. Brisalo za čiščenje tal je najprimerneje, da omogoča vlažno brisanje tal z "maslimkami" (prepojene krpice za enkratno uporabo) in možnostjo občasnega mokrega pomivanja z krpo v kombinaciji mikrovlaken in bombaža. Čistilo za zgornje površine se uporablja enako kot za tla le krpice je primerno ločiti. Za manj umazane površine uporabljano namenske krpice za čiščenje zgornjih površin v modri in za manj umazane površine v zeleni barvi.

Čiščenje na tak sistematičen način je omogoča enostavna izdelava plana čiščenja in njegovo sledenje, ki je pogoj za kvalitetno in temeljito izvedbo.

V prodajnih salonih in prodajalnah je frekvenca obiska večja, zato je potrebna tudi večja pogostost mokrega pomivanja. V kolikor je postavitev v prostoru enostavna in omogoča pomivanje tal z kombiniranim čistilnim strojem Hakomatic, le ta omogoča tako ribanje tal s ščetkami kot tudi sesanje očiščene nesnage. Čiščenje s kombiniranim čistilnim strojem dopušča takojšnjo uporaba tal, ki so po čiščenju suha, čista in kot taka manj vpojna za umazanijo. Za čiščenje uporabljamo primerno razmaščevalno čistilo ali čistilo za negovanje tal. Izbira čistila je odvisna od intenzivnosti čiščenja in vrste umazanije, ki se nahaja v prostoru.

V primerih kjer nam postavitev pohištva ali arhitektura onemogočata strojno čiščenja uporabimo metodo klasičnega načina čiščenja s sistemom dveh veder ali novim sistemom namakanja krp za vlažno brisanje in njihovo skupinsko pranje po opravljenem delu. Za zgornje površine uporabljamo opremo za ometanje pajčevine na držalu in krpico z mikrovlakni za čiščenje in vlažno brisanje zgornjih površin. Načini brisanja se med seboj razlikujejo med uporabo odmakanja ali pršenja direktno na krpo s pripravljeno čistilo mešanico. Metoda večplastnega zlaganja podaljša uporabnost krpe in zagotovi kvalitetno opravljeno delo. Ne pozabimo na osebno zaščito za izvajalca čiščenja, primeren plan čiščenja, pa nam omogoča sprotno kontrolo izvajanja del in kvalitetno opravljeno delo brez nepotrebnih dodatnih opravil in popravkov čiščenja. Nekateri prodajalci čistilne opreme nudijo izobraževanje in pomoč pri izdelavi plana čiščenja, zato povprašajte po tej storitvi in jo koristno uporabite. Prijetno bivanje in službovanje v čistih in urejenih poslovnih in prodajnih salonih vam želim. V prostorih kjer je občasno opravljena še dezinfekcija je poslovanje poleg prijetnega tudi varno.

Tel: 01/589 63 30
Delovni čas: ponedeljek-petek 7.00 -18.00h