Pometalni stroji


Prihajajo pomladni dnevi; to je čas prebujanja narave in čiščenja ostankov hladne zime. Kaj pa če je površina prevelika za eno običajno metlo? Izbirate lahko med: ali nadaljujte z delom ali si priskrbite pometač, ki ustreza velikosti površine. Če razmišljate o kakovostnem stroju, je to prava priložnost za vaš nakup! Stroji so izdelani v Nemčiji in se večinoma uporabljajo za industrijsko čiščenje, so maksimalno učinkoviti in robustni. Za vse stroje ponujamo lastno storitev.

Pometalne stroje lahko potiskate ročno ali z lastnim motorjem in celo volan z vozniškim sedežem, primeren za večje površine. Med manjšimi pometalnimi stroji lahko izbirate med številnimi različnimi modeli in znamkami, nekateri proizvajalci pa imajo tudi potrebno znanje za izdelavo večjih krmilnih strojev.

 

 

Ste vedeli, da je stroj za pometanje in sesanje?

Prah, ki se dvigne s pometanjem, sesalna sesalna turbina vpije in zadrži v filtru. Filter mora biti velik v primerjavi s filtrom za sesalnik. V vakuumski rezervoar posesate do 10 litrov umazanije. Z enim pometanjem v stroj pometate tudi 100 litrov umazanije. Zato mora manjši stroj za pometanje imeti filter najmanj 1m2. Takšna površina je lahko opremljena z rebrastimi ali valjastimi filtri, širina stroja spredaj je 50 cm.


Zakaj ne morem izprazniti rezervoarja?

Če pometamo pesek, ki je težji od vode, je posoda za umazanijo zelo težka. Poln 50-litrski rezervoar lahko tehta do 100 kg. Stroj mora imeti rezervoar v dveh komorah, tako da lahko vsako izpraznite posebej. Rezervoar mora biti zasnovan tako, da ga je mogoče enostavno odpreti, imeti dvižni in nosilni ročaj in hkrati tesniti, ko stroj deluje.


Ali lahko s takim strojem postavimo notranje površine?

Namestite lahko tako zunanje kot notranje površine. Za zunanje površine predlagamo bencinski stroj, za notranje pometanje pa baterijske stroje. S kompletom za pometanje tekstilnih talnih površin naj bo čistoča znotraj dvoran, sejemskih prostorov in različnih hodnikov. Sistem ima stransko zaščito ščetke, dodatno zaščito filtra in samodejno zaustavitev ščetke, ko stroj ustavite. Če tega ne storite, lahko pride do poškodb tal. Stroj ima delovno širino od 60 do 85 cm, predprostor 200 m2, ga lahko očistite v manj kot 5 minutah.


Smeti pri nas so prevelike!

Stroji imajo okoli glave ščetke obročno gumo, ki tesni delovno površino, zato je sesanje najučinkovitejše. Večji kosi smeti ne gredo pod pnevmatiko, zato ima stroj spredaj loputo, ki take kose smeti pobere med delovanjem.


Zakaj imajo pometači krtačo na desni strani?

Pometači imajo vedno dve ščetki. Glavna osrednja krtača je skrita pod strojem in ni vidna od zunaj. Širok je kot stroj in ima glavno funkcijo pometanja, pobiranja smeti s tal in metanja v koš. Pri tem ji pomaga sesalna turbina. Stranska krtača je pomembna za zbiranje naplavin z robnika in pred ovirami, odpadke prenesite na delovno območje glavne krtače in jih nato poberite. Stranska krtača dviguje več prahu, zato se na prašnih mestih uporablja samo glavna osrednja krtača, kamor sesanje turbine sesa prah.


Ponujamo vam od ročnih, samohodnih do volanskih pometalnih strojev, pa tudi komplet profesionalne opreme in čistil. Na vsa vaša vprašanja in pomisleke glede izbire prave opreme smo tu za vas!

Za več informacij nas pokličite na številke 01/34 61 111 ali 59 99 107 in posebej za vas bomo BREZPLAČNO in ob dostavi predstavili funkcije stroja na vaši lokaciji in vas naučili pomembnih navodil za uporabo in delovanje.

Tel: 01/589 63 30
Delovni čas: ponedeljek-petek 7.00 -18.00h