Z Bentovimi izdelki zagotovite nemoten poslovni proces svojim zaposlenim in varno delovno okolje

Pred nami je novo obdobje izzivov s korona virusom in tveganje za okužbo je večje tam, kjer se srečuje večje število ljudi in je ukrepe tudi težje vzdrževati. To še posebej velja za delovno okolje, kjer je treba splošna priporočila NIJZ ustrezno prilagoditi organizaciji dela in delovnim procesom ter spodbujati zaposlene, da se ukrepov dosledno držijo.


Da je tveganje za širjenje novega korona virusa manjše se lahko zaščitimo s preprostimi ukrepi med katere sodijo skrb za higieno rok in prostorov, vzdrževanje ustrezne razdalje (najmanj 1,5 metra) in nošenje zaščitne maske. Po prvem valu širjenja okužbe smo te ukrepe kar malo opustili, a jih je pametno ponovno obuditi, saj je virus še kako prisoten med nami.

Razkuževanje rok


V podjetju Bent Excellent izdelujemo lastna razkužila za razkuževanje rok Bentol Hand Medical in razkužila za dezinfekcijo površin Bendesol. Pri izbiri razkužil bodite pozorni, da razkužilo vsebuje zadostno količino etanola, ki uspešno uniči viruse in škodljive mikroorganizme obenem pa deluje negovalno na kožo.


Vsa razkužila morajo imeti opravljene teste delovanja na mikroorganizme po evropskih EN standardih. Testiranje BENT razkužil je bilo izvedeno v akreditiranih laboratorijih in za zagotavljanje največje učinkovitosti smo Bentol Hand Medical testirali v umazanih pogojih. Razkužilo je testirano skladno z naslednjimi EN standardi: EN14348 delovanje proti tuberkulozi, EN13727 delovanje proti bakterijam v medicini, EN13624 delovanje proti glivam (v medicini), EN1500 higienska dezinfekcija rok, EN14476 virusi z in brez ovojnice, ki vključuje viruse z ovojnico. Bentol Hand Medical je dermatološko testiran in s tem varen za uporabo na koži.

Razkuževanje rok

Pri razkuževanju površin moramo poleg vrste mikroorganizmov, ki jih želimo uničiti, biti pozorni tudi na tip površine, ki jo razkužujemo. Namreč razkužila lahko ob redni uporabi površino poškodujejo. Zato svetujemo, da se pred uporabo razkužila posvetujete pri naših strokovnjakih o izbiri ter uporabi pravega sredstva.


Bendesol je alkoholno hitro učinkovito razkužilno sredstvo, ki deluje na viruse z in brez ovojnice, bakterije in glive, kar smo potrdili s testiranjem v akreditiranih laboratorijih.

Pomembno je ustrezno doziranje razkužila ter čas delovanja. Svetujemo vam tudi o pravilnem postopku razkuževanja prostorov in površin ter vam sestavimo sistem čiščenja in razkuževanja oziroma sistem HACCP. Le s pravilno uporabo razkužil bodo ta učinkovita in bodo vaši prostori varni, hkrati pa jih boste ohranili lepe in nepoškodovane.


Za razkuževanje večjih prostorov in površin svetujemo uporabo elektrostatičnega razkužilnika, s katerim lahko velike prostore hitro in učinkovito razkužite ter pri tem porabite do 65% manj razkužila kot z običajnimi pršilkami. Pri običajnih postopkih razkuževanja prostorov se uporablja navadno pršilko, s katero se na vsako površino nanese razkužilo, ki se ga nato obriše s primerno krpo. Tak postopek razkuževanja nam vzame veliko časa in truda ter s tem zelo redko dosežemo vse površine v prostoru.

Elektrostatika je postopek dodajanja električnega naboja tekočini. Ko razpršite raztopino, ki ima elektrostatični naboj, bo raztopina iz vseh strani zajela celotno površino in z enakomerno prevleko razkužila brez kapljanja, s čimer hitro in učinkovito razkužimo katerokoli površino. Naš profesionalni brezžični elektrostatični razkužilnik omogoča uporabnikom 4 ure strojnega nanosa razkužila.

Produkti

Tel: 01/589 63 30
Delovni čas: ponedeljek-petek 7.00 -18.00h